Aproape 100 de medici şi asistente de la spitalul TBC din localitatea prahoveană Floreşti protestează în faţa unităţii. Cadrele medicale sunt nemulţumite că spitalul urmează să fie transformată în azil de bătrâni, în urma reorganizărilor făcute de Ministerul Săntăţii.
Şi cadrele medicale din Spitalul bucureştean Caritas au protestat în stradă faţă de transformarea singurei maternităţi din sectorul 3 în centru de îngrijire pentru bătrâni. Medicii spun că instituţia nu are nicio datorie la bugetul de stat, iar contractul de închiriere a spaţiului expiră abia în 2015.
Clădirea spitalului Caritas din Bucureşti este retrocedată de peste şase ani Fundaţiei Caritatea, doar un pavilion şi câteva anexe aparţin municipalităţii, care în prezent reorganizează alte spitale pentru preluarea clinicilor din Caritas.
Potrivit directorului general al Administraţiei Spitalelor Servicii Medicale Bucureşti, doctor Marius Savu, municipalitatea caută de peste un an soluţii pentru transferarea angajaţilor de la spitalul Caritas şi reorganizarea secţiilor din alte spitale în vederea preluării acestora.
Ministrul Sănătăţii a declarat săptămâna trecută că, din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.
Managerii spitalelor care urmează să fie comasate sau transformate în cămine de bătrâni au anunţat că vor da în judecată Ministerul Sănătăţii. Decizia a creat o nemulţumire generală în rândul pacienţilor. Cei care veneau la spitalele orăşeneşti vor fi acum nevoiţi să se trateze în alte unităţi spitaliceşti, aflate la distanţe mai mari.
Pe lista Ministerului Sănătăţii cu instituţii reorganizate se află şi spitale pentru bolnavii de tuberculoza. Lucru ce ar putea duce la adevarate bombe biologice. Bacilul Koch, bacteria răspunzătoare de tuberculoză, rămâne impregnat în pereţi şi praf peste cinci ani de zile. Dezinfecţiile nu omoară bacilul în totalitate, care persistă mai mult decât alţi germeni.