Circa 15 manifestanţi erau la Universitate, în jurul orei 21, şi scandau "Uniţi, salvăm Roşia Montană", "Vom otrăvi România cu cianură" şi "Roşia Montană e Fukushima României".
Protestatarii care scandau aveau şi PET-uri cu pietre în ele, cu care făceau zgomot.
Numărul manifestanţilor este în scădere în această zi, fie din cauza vremii nefavorabile, fie din cauza meciurilor.
Informaţia a fost prezentată joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
Pe 8 septembrie, peste 10.000 de oameni care se opun proiectului de la Roşia Montană au participat la un marş prin centrul Capitalei, blocând la final circulaţia în Piaţa Universităţii.
Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.
De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.