Marc Gruber, directorul Federației Europene a Jurnaliștilor, i-a trimis un mesaj realizatorului în care a dorit să menționeze următoarele:
”Dragă Radu,
M-am uitat peste acel text. Nu înțeleg de ce Comisia propune acele măsuri. În România, ca și în alte țări, există instrumente legale pentru protecția cetățenilor împotriva ”atacurilor” presei: Legea audiovizualului, Legea de organizare și funcționare a Societății Române de Televiziune, Legea de Organizare a ANP AGERPRES, Legea accesului liber la informații, Legea avertizorului public, noile coduri juridice (civil și penal) solicitate de Uniunea Europeană și altele. Ce altceva așteaptă politicienii pentru a fi protejați de presa ”rea”? Nu vad nici o altă nevoie de reglementare pe viitor.”
”Este interesant că această propunere vine la doar câteva zile după apariția unui raport al ”Grupului la nivel înalt al UE pentru media” care propune, pe lângă o serie de aspecte pozitive și câteva idei controversate cum ar fi crearea unor consilii media care ar putea impune sancțiuni în urma unor plângeri ale cetățenilor (...). Acest lucru este cu adevărat controversat și chiar dacă nu avem încă o poziție formală a EFJ, este evident că raportul este nerealist și abuziv. Pe scurt, jurnaliștii nu sunt în pericol. De fapt, noi dorim ca jurnaliștii să fie protejați de adevăratele amenințări, nu invers”.