Antena 3 CNN Actualitate Protestatarul de la Cotroceni, Petre Morjan: Mi s-a cerut mită pentru a scăpa de reducerea pensiei

Protestatarul de la Cotroceni, Petre Morjan: Mi s-a cerut mită pentru a scăpa de reducerea pensiei

1 minut de citit Publicat la 18:02 09 Iun 2011 Modificat la 18:02 09 Iun 2011
Protestatarul de la Cotroceni, Petre Morjan: Mi s-a cerut mită pentru a scăpa de reducerea pensiei
Foto: Intact Images
Petre Morjan a explicat joi, în exclusivitate la Antena 3, motivele protestului său de miercuri şi motivele pentru a recurs la gestul extrem de a-şi da foc. Bărbatul s-a autoincendiat în faţa Palatului Cotroceni.

Protestatarul spune că este nemulţumit că i s-a tăiat pensia şi i s-a cerut mită pentru a scăpa de reducere. Morjan spune că i-a trimis un memoriu ministrului Apărării în ianuarie, dar nu i s-a dat niciun răspuns. De asemenea, menţionează el, gestul de ieri este unul individual şi nu l-a forţat nimeni să facă acest lucru.

"Da, mi s-a cerut mită, la Centrul Militar al sectorului 3, m-am adresat ministrului Apărării Naţionale, cu data de 1 sept 2010, iar domnului Traian Băsescu în data de 17 ianuarie 2011 şi 3 februarie 2011. Nu am primit nici un răspuns până acum", a declarat protestatarul Petre Morjan, în exclusivitate, la Antena 3.

Omul a mai spus că este pensionar militar şi membru al sindicatului pensionarilor. "Dar pentru că nu am dat mită 2.000 de euro, că nu m-am angrenat în acest sistem, ar fi trebuit să primesc pensie cu data de 1 septembrie 2010, dar primesc cu data de 1 noiembrie 2010.

Mai mult ca sigur, în cazul hârtiilor mele, domnul Băsescu a spus să nu se respecte legea şi să-mi fie tăiată pensia, din considerente pe care numai el le ştie", a declarat Petre Morjan.

Întrebat de ce a recura la acest gest extrem, bărbatul a spus că a vrut să protesteze într-un fel. "Trebuia să protestez şi eu, poate ne vom trezi odată. Sunt nişte drepturi ale mele. A fost un protest al meu individual, nu m-a forţat nimeni", a explicat Morjan.
 
Totodată, acesta a cerut să precizeze că, "Din 1989 şi până acum, zi de zi, ceas de ceas, aşteptăm şi noi să vină mai bine pentru noi, pentru noi românii. Nu înţelegem celelalte aspecte care ţin de demnitatea omului, de respectarea legilor în ţara noastră, de democraţia aceasta pe care o tot aşteptăm să vină şi la noi, democraţie în adevăratul sens al cuvântului, nu aşa cum ne-o dau alţii. Orice lucru are o limită, o culme a disperării".
 





×
x close