Protestele faţă de explorarea gazelor de şist au continuat la Bârlad.
Sute de persoane din mai multe zone ale ţării s-au adunat în centrul Bârladului unde au format un lanţ uman ca să îşi strige nemulţumirile. Cu steaguri şi pancarte în mâini, protestatarii au înconjurat ore în şir primăria oraşului şi au scandat lozinci împotriva intenţiei Guvernului şi a autorităţilor locale de a permite explorarea acestor resurse în zona judeţului Vaslui.
După cinci zile în care au stat în permanenţă în zona unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist, localnicii din Siliştea au participat la un miting organizat cu prilejul Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulică.Oamenii au scris pe asfalt "Protestăm pentru ţară".
Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.
Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea.
Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.
Citeşte şi:
Jandarmeria: Nu am folosit forţa împotriva protestatarilor din Vaslui
Victor Ponta: Nu se mai duc războaie cu tancuri şi cu avioane, ci pentru energie. Vreau ca România să nu depindă de altcineva
Viceprimarul din Pungeşti: „După evenimentele din Galaţi, oamenii s-au speriat foarte tare”
Ce decizie a luat UE cu privire la GAZELE de ŞIST. Care este efectul asupra României
Protestele din Pungeşti, soldate cu VICTIME. Cinci oameni au ajuns la spital, după ce au intrat în conflict cu jandarmii
SUBIECTIV. Lipsa de informare, motivul protestelor faţă de exploatarea gazelor de şist
Mircea Badea: Situaţia de la Pungeşti e mai acută decât cea de la Roşia Montană
Protestele împotriva exploatării gazelor de şist devin UN FENOMEN MONDIAL