Iniţial, la protest au participat aproximativ 450 de elevi şi profesori, copiilor din schimbul de dimineaţă alăturându-li-se elevi care învaţă după-amiază, astfel că numărul protestatarilor a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la aproximativ 700.
Dascălii se tem că unii dintre ei şi-ar putea pierde locul de muncă. Iar elevii spun că Liceul "Mihai Viteazu", unde ar trebui să înveţe de acum înainte, este la o distanţă mai mare faţă de colegiul lor.
Protestatarii acuză condiţiile din Liceul "Mihai Viteazu" şi lipsa unor laboratoare necesare bunei desfăşurări a cursurilor, solicând rămânerea în sediul actual.
Liderul sindicatului din Colegiul "Costin Neniţescu" din Piteşti, Manuela Hâs, a declarat că elevii şi cadrele didactice sunt hotărâţi să protesteze până în momentul în care autorităţile vor dispune rămânerea lor în actualul sediu.
"Ne-am propus să protestăm zilnic între orele 13.00 şi 13.30, adică între schimburi, până când vocea noastră se va face auzită", a declarat liderul de sindicat.
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, Florin Gardin, Colegiul "Constin Neniţescu" din Piteşti, cu profil de chimie, a fuzionat prin absorbţie cu Liceul "Mihai Viteazu" din cauza numărului scăzut de elevi, iar de anul viitor elevii şi profesorii acestui colegiu se vor muta în sediul Liceului "Mihai Viteazu".
"Am înţeles că domnul primar, despre care am aflat că acum este plecat din ţară, le-a poromis că vor fi amenajate laboratoarele astfel încât activitatea să nu fie afectată. În ceea ce ne priveşte pot să vă spun că am rezolvat toate obligaţiile inspectoratului şi nu vor exista posturi desfiinţate ca urmare a fuzionării celor două unităţi de învăţământ", a spus inspectorul general şcolar din Argeş.
El a mai afirmat că în sediul Colegiului "Costin Neniţescu" ar urma să fie înfiinţat un liceu cu profil sportiv.
La Colegiul "Costin Neniţescu" din Piteşti învaţă 817 elevi şi lucrează 56 de cadre didactice titulare, la care se adaugă suplinitori.