Antena 3 CNN Actualitate Protest spontan la Institutul ORL din Capitală: Angajaţii asigură numai urgenţele

Protest spontan la Institutul ORL din Capitală: Angajaţii asigură numai urgenţele

Protest spontan la Institutul ORL din Capitală: Angajaţii asigură numai urgenţele
Foto: Intact Images
17 Ian 2011   •   09:30

Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Dorin Hociotă" din Capitală au declanşat, luni dimineaţă, o acţiune spontană de protest. Oamenii au întrerupt lucrul, nemulţumiţi de intenţia Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unităţii sanitare şi de reorganizare a acesteia ca secţie a Spitalului Universitar de Urgenţă.

Pe durata protestului, medicii vor asigura numai urgenţele primite la camera de gardă. Restul pacienţilor nu vor fi consultaţi.

Răzvan Hainaroşie, medic specialist ORL, susţine că nemulţumirea vine din faptul că reprezentanţii Institutului nu au fost invitaţi la o dezbatere legată de propunerea de hotărâre de guvern prin care se stabileşte comasarea cu Spitalul Universitar.

"Spitalul nostru e unul ditntre puţinele care la finalul anului 2010 a avut un excedent bugetar de 14 miliarde. Nu suntem un spital care nu funcţionează. Suntem un spital care se autofinanţează, nu vedem rostul de a reforma ceva care se reformează", a declarat Răzvan Hainaroşie.

Liderul angajaţilor din unitatea sanitară, Cristina Niţă, susţine că angajaţii spitalului nu înţeleg propunerea Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care Institutul nu are datorii şi va fi trecut în subordinea unui spital cu datorii.

Săptămâna trecută reprezentanţii institutului arătau că desfinţarea spitalului este nejustificată atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere economic.

Ministerul Sănătăţii propune desfiinţarea Institutului ORL din Bucureşti, el urmând să funcţioneze ca o secţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). Reorganizarea unităţii face parte din strategia Ministerului de eficientizare a sistemului spitalicesc şi realizare a unui sistem în care unităţile să corespundă cerinţelor de asistenţă medicală actuale.

 




×
Subiecte în articol: protest institut comasare angajati urgente
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close