Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii de la Serviciile de Ambulanţă protestează în Piaţa Victoriei. "Suntem epuizaţi, suntem obosiţi, suntem în urmă cu veniturile"

Angajaţii de la Serviciile de Ambulanţă protestează în Piaţa Victoriei. "Suntem epuizaţi, suntem obosiţi, suntem în urmă cu veniturile"

Angajaţii serviciilor de la Ambulanță protestează în Piața Victoriei. Oamenii sunt nemulțumiți față de deciziile incorecte luate de autorități și cer salarii mai mari de la 1 ianuarie 2021.

Angajaţii de la Serviciile de Ambulanţă protestează în Piaţa Victoriei. "Suntem epuizaţi, suntem obosiţi, suntem în urmă cu veniturile"
de Iulia Gorgorin    |    10 Noi 2020   •   12:10

Viorel Hușanu, vicepreședintele Sanitas, a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre toate aceste nemulțumiri.

''Din fericire, dumneavostră, cei din presă, aţi înţeles situaţia reală din sănătate şi aţi înţeles şi revendicările pertinente ale noastre. Din nefericire, cei care ne conduc nu îneţeg, sau se fac că nu înţeleg acest lucru. Suntem epuizaţi, suntem obosiţi, suntem în urmă cu veniturile, în sensul că promisiunile făcute în perioada stării de urgenţă încă nu s-au onorat. Acele sporuri, acel stimulent de risc. Avem foarte mulţi colegi infectaţi şi nu mai putem face faţă. Se fac foarte multe ore suplimentare, ş.a.m.d. Din păcate, ei se fac că nu percep realitatea şi din păcate nu avem un rezultat până în ziua de astăzi'', a spus Viorel Huşanu la Antena 3.

Aproximativ 100 de angajați din sistemul de sănătate și domeniul Asistenței Sociale din toată țara protestează în fața Guvernului

Sunt nemulțumiți de faptul că sunt epuizați. De altfel, așa s-a numit ultimul lor protest, ''Mitingul Epuizării''.

Federaţia Sindicală Sanitas reclamă faptul că personalul medical este epuizat din cauza lipsei de personal, dar și că mii de angajați nu au primit sporurile promise de guvernanți.

Protestatarii spun că vor reveni în fiecare marţi de la ora 11 în Piaţa Victoriei, până când problemele lor se vor rezolva

''Colegii sunt epuizați (...)  Toate sunt coroborate și cu partea financiară, pentru că sunt foarte multe lucururi pe care le-au promis Guvernul. E vorba de stimulentul de risc, de sporul de 30%, e vorba de un spor de 55-85% pe care să îl dea o dată cu începerea epidemiei și a pandemiei, dar care a fost declarată numai de Organizația Mondială a Sănătății. Din toate astea nu avem nimic. Ieri am avut o întâlnirei și cu ministrul Sănătății. Sper ca poate astăzi, sau poate mâine cel târziu, împreună cu premierul să rezolvăm această problemă'', a spus preşedintele Federaţiei Sanitas.

 

×
Subiecte în articol: protest Piata Victoriei ambulanta
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close