Antena 3 CNN Actualitate Diana Șoșoacă, în lacrimi printre mineri. ”Există atâta durere și autoritățile nu iau atitudine!” Revoltă în Valea Jiului

Diana Șoșoacă, în lacrimi printre mineri. ”Există atâta durere și autoritățile nu iau atitudine!” Revoltă în Valea Jiului

Continuă protestul minerilor din Valea Jiului. Senatoarea Diana Șoșoacă a fost primită cu aplauze, sâmbătă, la Lupeni.

o_1ev022fvm1dju1meo63i1m3l1obvb.jpg
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    20 Feb 2021   •   17:49

Minerii din Valea Jiului continuă să protesteze și sâmbătă, nemulțumiți că nu și-au primit salariile.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

Senatoarea Diana Șoșoacă a mers să discute cu ei.

Diana Șoșoacă, printre mineri la Lupeni

”Eu nu știu cine nu ar putea să plângă. Să vezi ce-i acolo, să vezi oameni cărora le-a venit rău în fața mea. Nu mi-am închipuit că există atâta durere în oameni și autoritățile să nu ia atitudine. Nu se poate(...). 1.700 de lei ca să te duci 250 de metri sub pământ ca să trăiască cine? Niște mizerabili care sunt la putere?”

E revoltă în Valea Jiului. Minerii protestează

Minerii nu vor să renunțe la protest, a anunțat Diana Șoșoacă după ce a discutat cu ei.

”Nu vă puteți închipui câtă suferință este în ochii lor. E o durere cumplită, durerea omului care este bătaia de joc a unor guvernanți, durerea omului neascultat, uitat. Nu se poate. Acum, aici, trebuia să fie tot Parlamentul și tot Guvernul României. Unde sunteți, mă? Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Diana Şoşoacă, în mijlocul protestului din Valea Jiului: ''Eu am venit cu soluţii, nu cu prostii. Ăştia de la putere sunt nişte asasini economici!''

Protestul continuă în ciuda faptului că premierul Florin Cîțu le-a promis sindicaliștilor că își vor primi salariile în următoarele trei luni, din fondul de garantare al Guvernului.

Cu toate acestea, oamenii spun că nu vor ieşi din mină până când nu vor primi salariile restante.

Ieri, șase mineri au fost luați cu ambulanța, după ce li s-a făcut rău în subteran.

Citiți și: Situaţia de la protestul minerilor din Lupeni se complică! Ortacii cer prezenţa lui Florin Cîţu: ''Avem nevoie de primul-ministru în subteran!"

×
Subiecte în articol: Valea Jiului Lupeni
Parteneri
x close