Antena 3 CNN Actualitate Scandal la mitingul de susținere a extremistului care voia să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc. Protestatarii au jignit jurnaliștii

Scandal la mitingul de susținere a extremistului care voia să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc. Protestatarii au jignit jurnaliștii

tt.jpg
02 Dec 2015   •   17:26

Sute de maghiari au ieșit în stradă, la Târgu Secuiesc, pentru a-l susține pe Beke Istvan Attila, extremistul care voia să detoneze o bombă de Ziua Națională. Manifestanții au provocat scandal și au fost violenți cu jurnaliștii, transmite corespondentul Antena 3.


 
 
 Bărbatul de etnie maghiară, bănuit că ar fi p­lănuit să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, a fost arestat preventiv. 
 
Beke Istvan Attila făcea parte din gruparea naţionalist-extremistă "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" care militează pentru autonomia aşa-numitului Ţinut Secuiesc. 
 
Beke Istvan Attila a fost săltat în noaptea de luni spre marţi de procurorii de la Crimă Organizată. Bărbatul, membru al grupării 64 de Comitate, ar fi vrut să detoneze dispozitivul exploziv chiar în mijlocul participanților la manifestările organizate de Ziua Naţională în Târgu Secuiesc.
 
Atentatul urma să aiba loc de Ziua României.
 
În casa extremistului maghiar au fost găsite materiale explozive, dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte, un amplificator de imagine, dar şi dispozitive de iniţiere şi temporizare a impulsurilor electronice.
 


×
Subiecte în articol: miting
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close