Antena 3 CNN Actualitate Protest inedit al artiştilor, la Ministerul de Finanţe: Au adus borcane umplute cu monede (VIDEO)

Protest inedit al artiştilor, la Ministerul de Finanţe: Au adus borcane umplute cu monede (VIDEO)

Protest inedit al artiştilor, la Ministerul de Finanţe: Au adus borcane umplute cu monede (VIDEO)
27 Aug 2010   •   12:54

Greva fiscală anunţată de artişti de la 1 septembrie este precedată de un protest inedit la Ministerul de Finanţe. Înarmaţi cu borcane ticsite cu monede ca simbol al taxelor către stat, scriitori, cineaşti, plasticieni, coregrafi şi muzicieni au apelat vineri la această formă de protest, nemulţumiţi fiind de suprataxarea veniturilor şi umililinţa la care au fost supuşi de Guvern.

Protestatarii au venit în faţa Ministerului de Finanţe cu borcane umplute cu monede şi au strigat: "Vă rugăm luaţi-ne banii!". Aceştia cer Guvernului să le dea posibilitatea să plătească mai uşor taxele, fără să fie nevoiţi să stea la cozi interminabile.

"Protestăm împotriva modului umilitor în care ne pune să plătim aceste taxe şi impozite. Asta vrem să înţeleagă şi domnul Şeitan şi domnul Vlădescu", spune unul dintre manifestanţi.

Artiştii au semnat o petiţie, în care au trecut toate solicitările.

În acest timp, premierul Emil Boc spune că este dispus să le explice oamenilor că legea nu a fost făcută pentru a lovi în adevăraţii autori.

"Vom avea discuţii cu toţi cei interesaţi, să le explicăm că această lege nu este îndreptată împotriva adevăraţilor autori, ci asupra celor care le folosesc abuziv", a declarat vineri Boc, după o vizită de lucru efectuată la şantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale.

În acelaşi timp, şeful Executivului spune că noua lege este de fapt o formă de protecţie. Autorii însă, nu sunt de aceeaşi părere.

La fel ca ministrul Muncii, premierul a asigurat că, până la sfărşitul lunii viitoare, declaraţiile vor putea fi depuse on-line. Mai mult, Emil Boc spune că specialiştii lucrează şi la simplificarea declaraţiilor.



Antena 3


×
Subiecte în articol: protest minister finante monede
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close