Antena 3 CNN Actualitate Protest în învăţământ. Sindicaliştii nu aprobă Pactul pentru Educaţie

Protest în învăţământ. Sindicaliştii nu aprobă Pactul pentru Educaţie

Protest în învăţământ. Sindicaliştii nu aprobă Pactul pentru Educaţie
14 Mar 2008   •   07:41

Profesorii din Federaţia Spiru Haret au ieşit vineri în stradă, ca să denunţe pactul pentru educaţie propus de preşedintele Traian Băsescu şi semnat de toate partidele parlamentare. Sindicaliştii au şi nemulţumiri legate de salarizare. Este însă doar protestul unei federaţii, alte două - Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Alma Mater - anunţând că se delimitează de acţiunea de protest, considerând că are ?o tentă politică?.

Sute de sindicalişti membri ai Federaţiei Spiru Haret s-au adunat vineri dimineaţă în faţa Ministerului Educaţiei. Sindicaliştii au cerut reluarea negocierilor pe pachetul de legi pentru educaţie. Oamenii au protestat şi faţă de modul în care s-a semnat Pactul Naţional pentru Educaţie, pe care îl consideră doar un instrument politic.

Vocea sindicaliştilor nu a rămas neauzită. Au reuşit să stea de vorbă timp de câteva minute cu ministrul Cristian Adomniţei. Acesta a declarat că ministerul pe care îl conduce "nu este parte semnatară a Pactului pentru Educaţie ci partidele politice. Niciun moment nu m-am dat în lături şi nu am renegat munca facută de colegii mei din Minister din Federaţia Spiru Haret, Alma Mater şi FSLI ca şi ceilalţi oameni ai şcolii care au înţeles să muncească în modul cel mai cinstit pentru acest pachet de legi."

După protestul din faţa ministerului educaţiei, sindicaliştii au plecat în marş spre Piaţa Constituţiei, unde şi-au continuat protestul. Reprezentanţii Federaţiei Spiru Haret vor depune câte un memoriu la Comisiile de învăţământ ale Parlamentului şi la Administraţia Prezidenţială.

Şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ se declară împotriva anumitor prevederi ale pactului pentru Educaţie. Cu toate acestea, reprezentanţii Federaţiei nu au participat la miting.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close