Oamenii poartă mănuși și măști de protecție și își exprimă nemulțumirea în Piața Victoriei. Aproximativ 100 de angajați din sistemul medical au venit în fața Guvernului României și au înconjurat Palatul Victoria.
Cadrele medicale vor să depună o petiție în care își exprimă nemulțumirile. Oamenii spun că sunt nevoiți să lucreze și câte 12 ore pe zi îmbrăcați cu combinezoane, cu mănuși și măști de protecție.
Protest la Guvern. O delegaţie a protestatarilor a fost primită de premier
UPDATE. Premierul a primit o delegaţie de trei persoane. Vor discuta despre revendicările medicilor care s-au aflat în faţa Palatului Victoria.
Sindicalişti din sănătate cer, printre altele, acordarea sporurilor legale pentru toţi cei care lucrează cu pacienţi bolnavi de COVID 19 sau suspecţi, precum şi reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipament de protecţie. O delegaţie a protestatarilor a fost primită de premier.
Cadrele medicale mai cer să fie identificate forme de recuperare a capacităţii de muncă a celor care lucrează în sănătate şi în domeniul asistenţei sociale, precum şi creşterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 şi raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual, dar şi acordarea stimulentului de risc pentru toţi salariaţii din sănătate aflaţi în activitate în această perioadă.
Protest la Guvern
Zeci de cadre medicale protestează în faţa Guvernului
Cadrele medicale sunt nemulțumite și de salariile mici în raport cu pericolul la care se expun zilnic.
”Noi nu am venit să cerem bani! Noi ne facem datoria așa cum trebuie să facem. Colegii noștri din spitale muncesc până la epuizare. În patru luni de zile au reușit să distrugă psihic acești oameni.
Să pleci de acasă, să știi că există riscul să te îmbolnăvești, să te duci acasă la părinți, la copii, la familie este foarte greu”, a spus un asistent medical.
Ce se întâmplă la Terapie Intensivă. Sunt asistenți care leșină în secțiile ATI
”Sunt asistenți care s-au îmbolnăvit, cărora li se face rău, care trebuie să fie perfuzați după ce ies din tură. Sunt foarte multe cazuri. Atâta timp cât stai la 40 de grade într-o secție de Terapie Intensivă sau în saloanele în care ești repartizat este foarte greu. Nu ai voie cu aer condiționat, nu ai cum să bei apă”, a mai acuzat bărbatul.