Antena 3 CNN Actualitate Protest cu scandal la Arpechim, din cauza unei licitaţii. Executorul judecătoresc, agresat de salariaţi. Licitaţia ar fi fost anulată

Protest cu scandal la Arpechim, din cauza unei licitaţii. Executorul judecătoresc, agresat de salariaţi. Licitaţia ar fi fost anulată

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 10:09 23 Noi 2012 Modificat la 10:09 23 Noi 2012
Protest cu scandal la Arpechim, din cauza unei licitaţii. Executorul judecătoresc, agresat de salariaţi. Licitaţia ar fi fost anulată
Foto: Agerpres
Update 10.20 - Sindicaliştii spun că au informaţii potrivit cărora licitaţia ar fi fost anulată
_______________________________________________________

Executorul judecătoresc care a mers vineri la Divizia Petrochimică Bradu, pentru a scoate la licitaţie mai multe bunuri ale societăţii, în contul unei datorii, a fost huiduit şi bruscat de către angajaţi, circa 300 de salariaţi protestând în faţa unităţii.

Vineri dimineaţă, aproximativ 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu s-au adunat în curtea unităţii, cerând anularea licitaţiei la care ar urma să fie scoase la vânzare aproape 1.000 de bunuri imobile de pe platforma petrochimică piteşteană, în contul unei datorii de peste şapte milioane de euro.

În jurul orei 10.00, la societate a ajuns un executor judecătoresc care urma să organizeze licitaţia, acesta fiind huiduit şi bruscat de către o parte a salariaţilor şi cerând intervenţia Poliţiei.

La faţa locului au ajuns jandarmii, iar conflictul a fost aplanat, executorul judecătoresc şi cele două persoane care îl însoţesc urmând să intre pe platforma petrochimică pentru a începe licitaţia.

Salariaţii protestează în faţa pavilionului administrativ al Diviziei Petrochimice Bradu, scandând "Unitate" şi "Vrem capul lui Roibu".

Potrivit preşedintelui Sindicatului Unirea de la Divizia Petrochmică Bradu, Marian Dumitru, salariaţii consideră ilegală licitaţia şi cer anularea acesteia.

"Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia aceasta, practic licitaţia dă frâu liber tăierii instalaţiilor de pe platforma petrochmică. Nu putem fi de acord cu această acţiune, este nedreaptă şi ilegală. Au fost negocieri la Râmnicu Vâlcea, între conducerea Oltchim cu firma respectivă, dar constat că licitaţia va avea loc astăzi. Dacă nu se găseşte o soluţie pentru a anula această licitaţie, astăzi vom asista la un măcel între lichidatori şi salariaţi. Va fi vinerea cea neagră, cum nimeni nu şi-a dorit-o, va fi într-adevăr vinerea neagră a vânzărilor", a declarat preşedintele Sindicatului Unirea din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, potrivit Mediafax.

Aproape 1.000 de bunuri mobile de la Divizia Petrochimică Bradu care aparţine Oltchim vor fi scoase la licitaţie, în contul unei datorii de peste 7 milioane de euro pe care combinatul o are către o firmă înregistrată în Liechtenstein.

Potrivit publicaţiei de vânzare mobiliară a biroului executorului judecătoresc Emilia Mateescu, sunt 984 de bunuri mobile de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti, printre acestea instalaţii, rezervoare, utilaje, dar şi puncte de transformare.

Divizia Petrochimică Bradu aparţine societăţii Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom. OMV Petrom a renunţat în anul 2009 la activitatea de petrochimie de pe platforma de la Arpechim, al cărei unic beneficiar era combinatul Oltchim. Prin această tranzacţie, OMV Petrom a transferat activele fixe aferente activităţii de petrochimie, care includ instalaţia de piroliză, extracţia de aromatice, polietilenă de joasă densitate şi polietilenă de înaltă densitate şi o serie de rezervoare, precum şi terenul aferent cu o suprafaţă de circa 150 de hectare.




×
x close