Printre aceştia s-a aflat şi Rafael Ciobotaru, muzician care a cântat în trecut cu formaţia Iris. El a spus că îi reprezintă pe "mulţi dintre artiştii din România" care "nu s-au vândut" şi a cerut renunţarea la măsurile de protecţie sanitară specifice perioadei de pandemie, inclusiv la masca de protecţie, despre care a spus că "nu apără pe nimeni".
"Am venit pentru a-l întreba pe preşedintele Iohannis cum este cu demisia, dacă se consideră vinovat de genocid şi de înaltă trădare. Dacă se vaccinează el primul (...) şi să terminăm cu aceste mizerii pe feţele noastre (se referă la măşti, n.r.). Stăm aici cât vom rezista, până iese Iohannis şi ne spune ghinion. O să îi spunem şi noi ghinion. Am pornit toaca creştină pentru a chema la credinţă şi preoţii şi călugării", a declarat Rafael la Antena 3.
Muzicianul este un obişnuit al protestelor, inclusiv cele desfăşurate la Palatul Cotroceni.
În 2015, când preşedintele Iohannis a invitat reprezentanţii societăţii civile la consultări în urma tragediei de la Colectiv, Rafael a venit la Palatul Cotroceni susţinând că îi reprezintă pe "protestatarii din Piaţa Universităţii". El l-a îmbrâncit pe reprezentantul unui ONG, pe care l-a acuzat că "se reprezintă pe sine" şi că nu a luat parte la protestul din piaţă.