Antena 3 CNN Actualitate "Munca în plus este plătită prost". Angajații din sănătate ies în stradă chiar în ziua învestirii noului Guvern

"Munca în plus este plătită prost". Angajații din sănătate ies în stradă chiar în ziua învestirii noului Guvern

Marcel Ciolacu are parte de un protest major chiar în ziua investirii. Angajații din sănătate ies în stradă și pichetează spitalele. Cer salarii mai mari și amenință că dacă nu le vor fi rezolvate nemulțumirile, intră în grevă generală.

de Alexandra Axinia    |    15 Iun 2023   •   11:22

Medicii, asistentele și infirmierele nu renunță la ideea unei greve generale.

Până atunci, astăzi, mii de angajați vor proteste în curțile unităților medicale, atât din București, cât și din țară. 

"Medicii nu vor majorări salariale, medicii vor ca gărzile să le fie plătite cu același tarif orar cu care le este plătit orarul de zi. Dacă astăzi un medic este de gardă, acesta  primește 100 de lei pe oră până la ora 14:00, iar de atunci până dimineața la ora 8:00 este plătit doar cu 40 de lei.

Noi am avut discuții cu Guvernul și s-a stabilit că tariful orar al gărzilor va fi adus la tariful normal. Suntem singura țară în lume în care munca în plus este plătită mai prost", a declarat Florin Chirculescu, vicepreședintele Federației Solidaritate Sanitară. 

Citește și: Grevă la Poşta Română | Angajaţii din Constanţa cer creşterea salariilor şi garanţia că nu vor fi concediaţi

×
Subiecte în articol: protest angajati spitale
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close