Antena 3 CNN Actualitate Protest de amploare în faţa Ministerului Agriculturii. Oamenii acuză că "Guvernul tratează discriminatoriu soarta a 10.000 de salariaţi"

Protest de amploare în faţa Ministerului Agriculturii. Oamenii acuză că "Guvernul tratează discriminatoriu soarta a 10.000 de salariaţi"

Sufocaţi de scumpiri, sindicaliştii din industria alimentară protestează în faţa Ministerului Agriculturii din Bucureşti. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au fost incluşi în legea ce prevede majorarea la 3.000 de lei a salariului minim garantat.

sindicalisti protest ministerul agriculturii
Protest de amploare în faţa Ministerului Agriculturii. Oamenii acuză că "Guvernul tratează discriminatoriu soarta a 10.000 de salariaţi" Sursa foto: Antena 3
de Mara Maer    |    12 Mai 2022   •   11:45

Vorbim de 10.000 de angajaţi din sectoarele apelor minerale, băuturilor carbogazoase, berii şi pisiculturii, care au fost lăsaţi în afara legii.

"Oamenii au venit să protesteze în faţa Ministerului Agriculturii, pentru că îşi doresc să afle dacă este vorba despre discriminare sau despre o pură eroare, şi atunci îşi doresc cu ministrul Agriculturii. Oamenii au hotărât să organizeze acest protest, pentru că, spun ei, Guvernul tratează discriminatoriu peste 10.000 de persoane, de salariaţi din această industrie. Sunt câteva domenii care au fost pur şi simplu excluse. Oamenii îşi doresc să repare această nedreptate, pentru că vorbim de stabilirea unui salariu minim garantat, de 3.000 de lei brut, pentru cei din industria alimentară", a transmis Mara Maer, reporter Antena 3.

"Federația Sindicatelor din Industria Alimentară va organiza joi, 12 mai 2022, ora 11, un miting de protest în fața sediului Ministerului Agriculturii din b-dul Carol, Bucuresti.

Conducerea federației a luat această decizie pentru că Guvernul ignoră solicitarea noastră de a repara marea nedreptate făcută la adoptarea proiectului de lege privind stabilirea unui salariu minim garantat de 3.000 de lei brut în industria alimentară și agricultură.

În forma sa actuală, viitoarea lege face o mare nedreptate angajațiilor din sectoarele ape minerale și îmbutelierea altor ape, bauturi carbogazoase, sucuri din fructe și legume, bere, precum și angajațiilor din domeniul pisciculturii, deoarece aceștia nu vor beneficia de prevederile ei.

Este vorba despre circa 10.000 de angajați care s-au trezit că, deși activează în sectorul industrie alimentară, bauturi si tutun, au fost excluși de la prevederile viitoarei legi care așteaptă de ceva timp să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

• Ieșim în stradă pentru că Guvernul tratează discriminatoriu soarta a 10.000 de salariați din industria alimentară;

• Angajații din sectoarele ape minerale și îmbutelierea altor ape, bauturi carbogazoase, sucuri din fructe și legume, bere, precum și angajații din domeniul pisciculturii, nu beneficiaza de prevederile legii;

• Momentul începerii aplicării viitoarei legi este confuz: iunie 2022 sau cu buna știință 1 ianuarie 2023 ?

Federația Sindicatelor din Industria Alimentară va organiza joi, 12 mai 2022, ora 11, un miting de protest în fața sediului Ministerului Agriculturii din b-dul Carol, Bucuresti.

Conducerea federației a luat această decizie pentru că Guvernul ignoră solicitarea noastră de a repara marea nedreptate făcută la adoptarea proiectului de lege privind stabilirea unui salariu minim garantat de 3.000 de lei brut în industria alimentară și agricultură", au transmis sindicaliştii de la Federația Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close