Antena 3 CNN Actualitate Protest al Blocului Naţional Sindical, cu Che Guevara pe umăr (FOTO)

Protest al Blocului Naţional Sindical, cu Che Guevara pe umăr (FOTO)

Protest al Blocului Naţional Sindical, cu Che Guevara pe umăr (FOTO)
14 Mai 2009   •   18:15

Mii de sindicalişti afiliaţi la Blocul Naţional Sindical (BNS) au organizat joi un marş de protest în Bucureşti, unde, timp de aproape două ore, şi-au cerut drepturile pe străzile Capitalei. Protestatarii au venit din toate judeţele ţării, printre care Bacău, Constanţa, Buzău sau Timişoara şi au reprezentat ramurile economice în care BNS are membri de sindicat, respectiv construcţii de maşini, transporturi, gospodărie comunală, construcţii şi materiale de construcţii, poştă şi telecomunicaţii, servicii tipografice, electronică, administraţie publică sau minerit şi geologie. S-au dotat cu tricouri inscripţionate, cu pancarte şi banderole, tobe ca la fanfara militară şi o atmosferă de stadion. Antena3.ro vă prezintă un fotoreportaj de la protestul BNS, o mini-revoluţie la care au participat aproape opt mii de oameni şi care au scandat pentru a-şi păstra locurile de muncă.

La primele ore ale dimineţii de joi, mii de angajaţi afiliaţi la Blocul Naţional Sindical s-au adunat în faţa Muzeului Tăranului Român. Unii cărau cu ei bagaje, pentru că veneau de departe, din Timişoara, Buzău, Bacău sau din Constanţa.









Oamenii erau îmbrăcaţi cu tricouri şi echipaţi cu pancarte, dar şi cu banderole, în funcţie de organizaţia profesională pe care o reprezintă : "Sindicat Poşta Română, judeţul Bacău", "Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa-România", "Sindicatele din Poştă, regiunea Oltenia" sau "Blocul Naţional Sindical, filiala Buzău". In jurul orelor 12 şi jumătate, cei aproape opt mii de oameni au început protestul, pe traseul Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Piaţa Revoluţiei şi Ministerul Muncii.









In timpul manifestaţiei, pe lângă melanjul de strigăte şi huiduieli ca pe stadion, sindicaliştii adunaţi din aproape toate colţurile ţării fluturau pancartele şi steagurile, huiduiau sau fluierau cu patos pentru a-şi apăra drepturile.





Pentru ca protestul sindicaliştilor BNS să sugereze dorinţa acestora de a-şi apăra incisiv drepturile, unii dintre protestatari au purtat pe umăr steaguri cu revoluţionarul de stânga Che Guevara sau au bătut la tobe din mers, instrumente pe care au lipit foi cu versuri special scrise pentru marşul de joi.














Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close