Energia regenerabilă şi meniul bazat pe proiteine din plante sau insecte vor fi alte soluţii ale viitorului.
50 de personalităţi din toată lumea s-au reunit în aceste zile la Bucureşti pentru a găsi soluţii care ar putea încetini încălzirea globală.
Ţările Uniunii Europene sunt obligate ca până în 2050 să şi implementeze aceste idei astfel încât activităţile omului, în special cele economice, să nu mai facă rău naturii.
Una dintre cele mai importante teme de pe agenda Summitului a fost tranziţia către economie verde şi implicit, energie regenerabilă.
"În Suedia, de exemplu, putem regăsi nişte exemple relevante care arată cum folosesc ei hidroenergia ca să elimine complet sau aproape complet emisiile de carbon în producerea oţelului. Acelea vor fi adevaraţele câştigătoare. Oraşele care pot obţine acest mix de energie", Oliver Harman, specialist în economia oraşelor, Oxford University, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.
Ca fiecare ţară să reducă cu până la 55% emisiile de carbon, energia verde nu va fi suficientă. Va trebui să împărţim mai mult şi mai des transportul în comun. Maşinile electrice nu pot rezolva în totalitate problema poluării pentru că producerea acestora, în sine, contribuie în timp la fisurarea stratului de ozon.
"Cred că există un interes crescut în legătură cu vehiculele electrice, dar această soluţie nu rezolvă neapărat problemele pe care le avem cu resursele planetei sau cu emisiile de carbon. Oraşele sufocate de maşini clasice vor rămâne oraşe sufocate şi cu maşini electrice. Va trebui să ne gândim cum trenurile, folosite acum pentru distanţe lungi, pot fi utilizate integrat, alături de transportul din interiorul oraşului, ca metroul, autobuzele şi mai departe conectate cu transportul destinat distanţelor mici, biciclete, dar şi mersul pe jos", a adăugat Oliver Harman.
În următorii ani, autorităţile ar trebui să convingă cetăţenii să îşi schimbe şi stilul alimentar. Industria cărnii, de exemplu, este considerată una dintre cele mai poluante. Return to index of stories...