Antena 3 CNN Actualitate Protecţia Copilului acuză anchetatorii asasinatului din Constanţa de exces de zel

Protecţia Copilului acuză anchetatorii asasinatului din Constanţa de exces de zel

Protecţia Copilului acuză anchetatorii asasinatului din Constanţa de exces de zel
Foto: VideoNews.ro
10 Ian 2011   •   21:49

Protecţia Copilului îi acuză pe cei care anchetează cazul asasinatului încrucişat din Constanţa de exces de zel. DGASPC Constanţa spune că George, copilul de 14 ani care a fost martorul celor întâmplate între Bogdan Mitu şi soţia lui, Gabriela, în ziua în care cei doi au dispărut în Dunăre, a fost audiat de mai multe ori de cât i-ar fi permis starea psihică.

Băiatul este cel care le-a dat poliţiştilor cea mai solidă pistă în cazul dispariţiei lui Bogdan Mitu mai ales că îi însoţea pe cei doi soţi în momentul în care s-a întâmplat grozăvia. Aşa că în primele zile de la tragedie, a fost audiat de mai multe ori. De mult prea multe ori, spune Protecţia Copilului, dată fiind trauma psihică prin care trecuse.

 


“Putem aprecia că în toată această perioadă, evenimentele la care a participat precum şi audierile la care a fost supus au reprezentat o perioadă destul de stresantă pentru el”, a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt DGASPC Constanţa.

Copilul le-a povestit anchetatorilor că a văzut cum Bogdan şi-a luat soţia pe sus, a băgat-o cu forţa în Dunăre, a înecat-o, după care a dispărut şi el în apă. Asta i-a marcat mintea crudă. După întâmplare, ar fi avut nevoie de odihnă, spun inspectorii DGASPC, nu de audieri.

“Tocmai de aceea este inclus într-un program de consiliere”, a explicat Roxana Onea. “Legea penală nu prevede o limită de timp pentru care trebuie să fie audiat un minor”, a spus avocatul Şerban Calafus.

Între timp, a fost adusă din nou la audieri mama lui Bogdan Mitu. Ea uitase să le spună anchetatorilor câteva lucruri extrem de importante. Cum ar fi că s-a întâlnit cu Giani Deli-Iorga chiar în seara zilei în care el i-a omorât pe părinţii Gabrielei, chiar în casa în care s-au petrecut crimele.

A spus că regretă şi că nu înţelege fapta lui Giani. Însă despre propriul ei fiu nu poate să creade că este un criminal.

×
Subiecte în articol: ancheta protectia copilului asasinat
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close