Antena 3 CNN Actualitate Proprietarii din Centrul Istoric al Capitalei vor fi mutaţi de Primărie din noiembrie

Proprietarii din Centrul Istoric al Capitalei vor fi mutaţi de Primărie din noiembrie

Proprietarii din Centrul Istoric al Capitalei vor fi mutaţi de Primărie din noiembrie
01 Oct 2007   •   16:39

Municipalitatea va începe, până la sfârşitul anului, reabilitarea clădirilor din Centrul Istoric, iar proprietarii locuinţelor din această zonă vor fi mutaţi, începând din noiembrie, în locuinţe achiziţionate de municipalitate de pe piaţa liberă, a anunţat luni primarul Adriean Videanu. În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) vor fi reabilitate zece imobile din Centrul Istoric al Bucureştiului, proiect în valoare de 7,2 milioane de euro, iar până la sfârşitul lunii octombrie va fi ales constructorul, potrivit arhitectului şef al proiectului de refacere a Centrului Istoric, Cătălin Cazacu.

Proiectul de reabilitare a clădirilor vechi va începe în zona pilot a Centrului Istoric (delimitată de Calea Victoriei - bulevardul I.C. Brătianu - Splaiul Independeţei - Bulevardul Regina Elisabeta) unde, potrivit evidenţelor municipale, locuiesc cu forme legale 126 de familii. Locuinţele vor fi atribuite doar celor cu documente legale, a mai spus primarul Capitalei.

"Celor care nu au documente legale, din păcate legea nu ne ajută să le atribuim o locuinţă. Avem o o mare problemă cu cei care stau în semilegalitate. O să apelăm la Guvern, să le prezentăm situaţia şi Guvernul, printr-un act normativ, să hotărască cumva pentru aceşti oameni. Aceste cazuri sunt numeroase, au stat fără contracte, dar li s-au dat vize de flotant în zonă", a mai spus Videanu.


Primăria Capitalei a cumpărat trei blocuri, la începutul anului 2007, de la două societăţi de construcţii. Imobilele sunt situate pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte (sectorul 1) şi pe strada Drumul Siriului (sectorul 3, în zona Theodor Pallady).

Blocurile au în total 186 de apartamente (garsoniere, două şi trei camere) şi sunt dotate cu boxe şi parcări supra şi subterane. Aceste locuinţe vor fi date la schimb proprietarilor din zona pilot a Centrului Istoric (respectiv zona Lipscani, Doamnei, Calea Victoriei), potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close