Antena 3 CNN Actualitate Proprietarii de clădiri cu risc seismic care nu-şi pun bulina - amendaţi

Proprietarii de clădiri cu risc seismic care nu-şi pun bulina - amendaţi

Proprietarii de clădiri cu risc seismic care nu-şi pun bulina - amendaţi
05 Iul 2007   •   16:29

Proprietarii locuinţelor cu risc seismic care se opun consolidării clădirilor vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. Şi autorităţile locale care nu aplică bulina roşie pe clădirile în pericol de prăbuşire la un eventual cutremur sunt pasibile de amenzi între 5.000 şi 15.000 de lei. Actul normativ care prevede aceste sancţiuni a fost emis de Ministerul Dezvoltării şi a intrat în vigoare de miercuri.

În cazul în care proprietarii nu au bani pentru plata costurilor de consolidare a clădirilor în care locuiesc, autorităţile locale vor putea despăgubi proprietarul, la cerea acestuia, cu valoarea locuinţei, asigurându-i apoi calitatea de chiriaş. Ministrul Lucrărilor Publice, Laszlo Borbely, a declarat că Guvernul oferă proprietarilor şi posibilitatea de restituire a contravalorii execuţiei lucrărilor, în rate lunare egale, fără dobândă, timp de 25 de ani.

În capitală, verificarea lucrărilor de consolidare a clădirilor în pericol de prăbuşire va începe de vineri. Şi asta pentru că Bucureştiul este a 2-a capitală din Europa, după Lisabona, cu cel mai mare risc seismic.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close