Antena 3 CNN Actualitate Proiectul ?laptop-uri ieftine? - respins

Proiectul ?laptop-uri ieftine? - respins

Proiectul ?laptop-uri ieftine? - respins
20 Mar 2007   •   21:01

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, Lia Olguţa Vasilescu (PRM), a declarat, marţi, că proiectul iniţiat de deputatul liberal Ioan Ghişe - 'Un laptop pentru fiecare copil' a fost respins de Comisie pentru că nimeni nu vrea să-şi asume responsabilitatea unor costuri 'exorbitante' în vederea achiziţionării calculatoarelor. 'Deocamdată, Parlamentul nu vrea să-şi asume această răspundere. Guvernul să facă ordonanţă de urgenţă şi să fie clar în responsabilitatea guvernului de unde face rost de bani pentru că noi nu vom accepta niciodată să ia aceşti bani de la învăţământ', a precizat Olguţa Vasilescu. Preşedintele Comisiei de învăţământ a spus că proiectul lui Ghişe a primit patru voturi 'pentru' şi 17 'împotrivă'.

'În general, deputaţii s-au opus ca acest proiect să devină lege deoarece este o sumă extraordinar de mare, aproape exorbitantă, 700 de milioane de euro, atât ar costa aceste laptop-uri şi nimeni nu poate să-şi asume răspunderea pentru o asemenea sumă mare de bani', a afirmat Olguţa Vasilescu. Ea a precizat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a spus că sub nicio formă nu acceptă ca aceşti bani să fie luaţi din bugetul Educaţiei pentru că ar însemna să nu se mai continue proiectul de investiţii în şcolile din România şi să nu mai poată creşte salariile profesorilor.

'Aceste laptop-uri, de fapt nişte jucării, care nu pot fi folosite decât de copiii de clasa I şi a II-a, nu au nicio zi de garanţie. Cine îşi asumă răspunderea să se dea bani pe nişte jucării care nu au nicio zi garanţie, care se pot strica a doua zi după ce sunt achiziţionate, care costă extraordinar de mult? Se promisese o variantă de 89 de dolari, acum au ajuns la 160 de dolari un laptop', a declarat Olguţa Vasilescu.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close