Antena 3 CNN Actualitate Proiectul care schimbă totul pentru tineri! Toți vor putea beneficia de o locuință

Proiectul care schimbă totul pentru tineri! Toți vor putea beneficia de o locuință

Parlamentarii umaniști propun înființarea Fondului de Solidaritate "Locuințe pentru tinerii români", prin care aceștia să își poată plăti avansul pentru o locuință. Acest fond special va fi alimentat inițial prin transferarea de către societățile comerciale puternice, al căror profit brut depășește un milion de lei, a unui procent din acest profit, suma respectivă fiind deductibilă.

Proiectul care schimbă totul pentru tineri! Toți vor putea beneficia de o locuință
de Laura Dinu    |    02 Iul 2020   •   11:50

Veste foarte bună pentru tinerii familiști care au bani pentru rată însă nu au bani pentru avans

Împreună cu colegii mei, reprezentanții puterii umaniste social-liberal din Parlament, am inițiat acest proiect de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate, Locuințe pentru Tinerii Români. Cred că este un moment destul de important, ținând cont de lipsa acestor bani din bugetele fiecărei familii care poate mulți dintre ei își doresc pe o perioadă lungă de timp să plătească niște rate și atunci, societățile comerciale care în anul precedent fiscal au avut un profit brut de peste 1 milion de lei, vor putea să dea 1% din acest profit pentru acest fond de solidaritate, suma fiind deductibilă”, a declarat Grațiela Gavrilescu, deputat PPU.

Așadar, tinerii căsătoriți cu vârsta până în 35 de ani vor putea accesa o sumă de până la 15.000 de euro sau contravaloarea a 15% din valoarea locuinței pe care doresc să o achiziționeze. 

Suma pe care ei o primesc de la Fondul de Solidaritate va trebui returnată în termen de 10 ani, începând cu anul 6 din momentul în care s-a încheiat contractul de achiziționare a unei locuințe, astfel încât acest Fond de Solidaritate să ajute cât mai multe familii”, a adăugat Grațiela Gavrilescu.

×
Subiecte în articol: tineri Fond de Solidaritate locuinta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close