Antena 3 CNN Actualitate Proiectele SAPARD vor fi verificate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit

Proiectele SAPARD vor fi verificate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit

Proiectele SAPARD vor fi verificate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit
21 Aug 2008   •   11:29

Direcţia Control şi Antifraudă a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit (APDRP) va verifica de acum înainte toate proiectetele SAPARD finalizate, prevede o măsură ce are ca scop remedierea deficienţelor semnalate de Comisia Europeană.

"Agenţia stabileşte anual, pe baza unei analize de risc, un eşantion de 5% din proiectele finalizate, care vor fi verificate Ťex-postť, cel puţin o dată în următorii cinci ani de la finalizarea proiectului, pentru a vedea dacă respectă în continuare condiţiile de eligibilitate, aşa cum este obligaţia, ca beneficiarul să continue să îndeplinească aceste condiţii o anumită perioadă. În urma auditului, pentru a elimina orice risc, am stabilit că este mai bine ca toate proiectele să fie supuse acestei verificări", a declarat, pentru Mediafax, directorul general al APDRP, Laszlo Klarik.

Acesta spune că măsura nu va fi aplicată retroactiv, fiind valabilă doar pentru proiectele finalizate de acum încolo.

Referindu-se la situaţia de la SAPARD, mnistrul Agriculturii, Dacian Cioloş, spune că România nu riscă atât să piardă fonduri, cât mai ales credibilitate.

Plăţile SAPARD au fost sistate temporar de către autorităţile române, ca urmare a unor deficienţe tehnice semnalate în raportul de audit al Comisiei Europene privind procedurile de autoruizare a plăţilor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close