Un alt proiect care va beneficia de finanţare este "Fondul Special pentru copii", lansat de Fundaţia Principesa Margareta a României, în 14 judeţe din ţară: Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Prahova, Vâlcea, Teleorman, Tulcea. Suma alocată proiectului se ridică la 90.400 euro.
ONG-urile locale cu activităţi tip after school (îndrumare şcolară, activităţi extracuriculare), din comunităţi cu până la 30.000 de locuitori, din cele 14 judeţe menţionate, pot aplica, pentru a obţine finanţări de până la 2.000 euro pe proiect. În plus, prin acest proiect, Fundaţia Principesa Margareta a României oferă sprijin şi suport financiar în valoare de 30.000 euro pentru 100 de copii şi tineri aflaţi în dificultate din localităţile mai sus menţionate.
În regiunea Moldova, Fundaţia de Sprijin Comunitar lansează proiectul "Investiţii pentru comunităţi durabile", ale cărui fonduri se ridică la 125.784 euro. Proiectul demarează prin iniţierea unei runde de finanţare în opt judeţe: Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea, prin care ONG-uri locale mici din comunităţi cu până la 30.000 de locuitori, din judeţele menţionate, pot aplica, pentru a obţine finanţări de până la 7.000 euro pe proiect. Proiectele depuse trebuie să conţină o componentă puternică de implicare a comunităţii şi să se înscrie într-unul dintre cele trei domenii de finanţare: educaţie, sănătate şi servicii sociale. Prima etapă a Programului strategic de Investiţie în Mediul Rural a fost reprezentată de proiectul pilot "Implicat în comunitatea mea", cu o sumă alocată de 149.518 euro, derulat în parteneriat cu Fundaţia PACT. Proiectul a fost lansat în luna martie şi a constat în anunţarea unei runde de finanţare deschisă pentru proiecte comunitare din şapte judeţe: Argeş, Brăila, Buzău, Dolj, Galaţi, Mehedinţi şi Olt. În urma rundei de finanţare, au fost alese 10 proiecte în judeţele respective.