Proiectul inițiat în vederea protejării pădurilor din Ilfov a fost aprobat în unanimitate, în toate cele trei comisii de specialitate din Senat, a anunțat activistul de mediu Alex Găvan.
"Vești bune! UNANIMITATE în comisiile parlamentare față de proiectul de lege referitor la protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei centuri verzi București – Ilfov.
Toate cele trei comisii de la Senat, de mediu, pentru păduri și juridică, au dat raport favorabil ințiativei legislative depuse la Parlament de către platforma civică “Împreună pentru Centura Verde“. Niciun vot împotrivă, nicio abținere, la niciuna dintre comisii", a scris Alex Găvan, pe Facebook.
Alături de alți susținători și inițiatori ai proiectului, printre care se numără Florin Stoican, Daniel Sărdan, Diana Buzoianu și Oana Cambera, Alex Găvan s-a implicat în dezbaterile desfășurate marți, moment în care a subliniat importanța protejării pădurilor din Ilfov.
"Astfel, OAMENII din toate partidele au înțeles că pădurea înseamnă oxigen, înseamnă Viață. Oamenii din întreg spectrul politic au înțeles că un oraș nu poate fi sănătos atât timp cât locuitorii săi sunt bolnavi și în același timp, locuitori sănătoși nu pot viețui într-un oraș bolnav. Partidele parlamentare au ajuns la un consens. Mă înclin și le sunt recunoscător tuturor.
Fostul ministru Tánczos Barna (UDMR), co-inițiator și susținător al proiectului încă din timpul mandatului său a fost și astăzi alături de noi în toate cele trei comisii și a sprijinit cauza prin luări de poziție.
Prin secretarul de stat Bogdan Balaniscu (PSD), Ministerul Mediului - România a venit cu un punct de vedere favorabil
Ca o continuare firească, actualul ministru Mircea Fechet (PNL) susține, la rândul său, tot din poziția de co-inițiator, propunerea legislativă.
Inclusiv Alina Gorghiu (PNL), actual ministru al justitiei, a fost, din postura de președintă a Senatului și co-inițiatoare, una dintre cele mai active susținătoare ale proiectului.
Dezbaterile din comisii au fost foarte constructive și le mulțumim pentru deschidere, sprijin și sugestii membrilor acestora, cât și președinților, Cristian Niculescu Țâgârlaș (PNL, co-inițiator), Liviu Lucian Mazilu (PSD), Claudiu Marinel Mureșan (USR, co-inițiator)", a mai adăugat el.
Luni, proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Senatului, iar inițiatorii fac apel la liderii tuturor grupurilor parlamentare să-și mobilizeze colegii, astfel încât să acorde un vot pozitiv pentru aer curat și viitor.