Antena 3 CNN Actualitate CNAS: "Pacienții cu arsuri vor beneficia de servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie"

CNAS: "Pacienții cu arsuri vor beneficia de servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie"

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat măsuri pentru a îmbunătăţi asistența medicală acordată pacienților cu arsuri, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat în transparență decizională.

pacient ambulanta upu
CNAS: "Pacienții cu arsuri vor beneficia de servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie" Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    01 Sep 2023   •   22:01

Potrivit președintelui CNAS, Andrei Baciu, acest proiect are în vedere noi servicii şi reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii îngrijirii pacienților cu arsuri.

Scopul acestui demers este de a identifica împreună cu toți cei implicați ce măsuri suplimentare poate lua CNAS pentru produce un impact pozitiv asupra stării de sănătate și recuperare a pacienților arşi din România.

"Avem două propuneri inițiale care vor ajuta concret pacienții cu arsuri. Suntem conștienți că aceste două servicii suplimentare nu rezolvă toate problemele pacienților cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete și utile care fac bine pacienților cu arsuri și de care aceștia vor putea beneficia în perioada imediat următoare”, arată Andrei Baciu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, citat de Hotnews.ro

Vorbim despre consiliere psihologică și psihoterapie, precum și accesul la terapie fizică, în concordanță cu planul recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare.

În acest context, CNAS a inițiat deja un dialog cu organizațiile de pacienți și că acest dialog va continua, pentru a se asigura că nevoile acestora sunt înțelese și adresate în mod corespunzător.

Președintele CNAS, Andrei Baciu, a subliniat că sunt binevenite propunerile de la toți factorii interesați și că această inițiativă face parte dintr-un proces consultativ mai amplu.

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru completarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, însoțit de Nota de fundamentare, poate fi consultat AICI. 

×
Subiecte în articol: CNAS Andrei Baciu pacienţi arşi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close