Antena 3 CNN Actualitate Programul "Rabla" s-ar putea relua din aprilie

Programul "Rabla" s-ar putea relua din aprilie

Programul "Rabla" s-ar putea relua din aprilie
08 Apr 2008   •   08:32
Programul ?Rabla" se va relua din data de 25 aprilie, în cazul în care Guvernul îl va aproba în decursul zilelor următoare. Pentru anul 2008, guvernanţii preconizează un număr mai mare al maşinilor care urmează să fie casate, faţă de 2007. O altă majorare se înregistrează şi la primele de casare oferite pentru achiziţionarea unui autoturism nou, de la 3.000 la 4.000 de lei.
Programul privind înnoirea parcului naţional auto va începe, probabil, înainte de sfârşitul lui aprilie, precizează surse oficiale din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, citate de ziarul ?Adevărul?. Reprezentanţii Administraţiei spun că numărul maşinilor care vor fi casate în 2008 va fi mai mare decât cel de anul trecut.

Iniţial, numărul luat în calcul era de 30.000 de maşini, adică dublu faţă de anii anteriori. În prezent, nu sunt bani decât pentru 16.500 de autoturisme, spune ministrul Mediului, Attila Korodi. Totuşi, fondurile alocate acestui program ar putea fi suplimentate odată cu aprobarea noii taxe de poluare auto.

Până acum, banii din taxa auto se duceau la bugetul de stat, deoarece erau consideraţi taxă fiscală. Conform ultimei variante, taxa fiscală se transformă într-una de mediu. Deci, fondurile vor intra în bugetul Administraţiei Fondului de Mediu.

Parlamentul a adoptat, la începutul anului 2008, o lege care prevede ca programul ?Rabla? să se extindă. Se aşteaptă ca mai mult de 1.200 de tractoare vor fi casate. Conform aceluiaşi principiu ca şi în cazul autoturismelor, proprietarii de tractoare, mai vechi de 12 ani, pot achiziţiona unul nou, beneficiind de o primă de casare de 17.000 de lei. Programul ?Rabla" pentru tractoare se desfăşoară în două etape, prima - până la data de 25 septembrie, iar cea de-a doua - până pe 5 decembrie.

PROGRAMUL "RABLA" S-AR PUTEA RELUA:

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close