Antena 3 CNN Actualitate Programul Ministerului Sănătăţii de a construi 28 de spitale de urgenţă ar putea fi stopat

Programul Ministerului Sănătăţii de a construi 28 de spitale de urgenţă ar putea fi stopat

1 minut de citit Publicat la 17:12 17 Ian 2009 Modificat la 17:12 17 Ian 2009
Programul Ministerului Sănătăţii de a construi 28 de spitale de urgenţă ar putea fi stopat
Programul lui Eugen Nicolaescu de a construi 28 de spitale de urgenţă noi ar putea fi stopat. Aşa susţine secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Cristian Anton Irimie. Problema este însă că ministerul a alocat 15 milioane de euro numai pentru studiile de fezabilitate, iar pentru cele mai multe spitale din ţară licitaţiile au fost deja încheiate.
Secretarul de stat susţine că multe dintre spitalele noi ar fi urmat sa fie construite lânga spitalele de urgenţă vechi şi nu ar fi fost suficient personal să lucreze în ambele unităţi spitaliceşti. ?Programul nu este anulat, el este stopat şi o sa vedem, în condiţiile actuale de criză, prin care trece România, dacă este util să facem spitale noi sau ar fi mai util să folosim acei bani pentru reabilitarea structurilor existente?, a explicat Anton.
Fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolaescu, spune că, pentru a se evita situaţiile în care bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi în pat, construcţia celor 28 de spitale de urgenţă este absolut necesară.
Pentru construirea de noi spitale au fost încheiate pînă acum 10 licitaţii, însă contractele nu au apucat să fie semnate. Pentru alte şase spitale oferta trebuia reanalizată, în timp ce pentru restul ar fi trebuit sa se reia licitaţiile şi chiar să se organizeze licitaţii noi. ?Cand România se afla în criza economică, când România are nevoie de investiţii în infrastructură, să stopezi ceea ce este absolut necesar şi nevoie mi se pare o mare prostie. Dacă s-ar face aceste spitale în următorii ani, s-ar da de muncă în România?, este de părere fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Planul fostului ministru Eugen Nicolaescu a fost extrem de controversat încă de la început. Pe lângă cele 15 milioane de euro date pe studiul de fezabilitate, conducerea ministerului a decis să mai acorde 13 milioane de euro, aceleiaşi firme, şi fără licitaţie, pentru întocmirea unui master plan, despre care constructorii spuneau că este inutil.
Sursa foto: hunedoreanul.ro
Antena 3

×
x close