Antena 3 CNN Actualitate Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin începe pe 23 noiembrie

Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin începe pe 23 noiembrie

Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin începe pe 23 noiembrie
12 Noi 2009   •   12:05

Ministerul Sănătăţii începe pe 23 noiembrie programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin. Măsura a fost luată după ce un sondaj de opinie a arătat că mai mult de jumătate dintre părinţii fetelor de clasele a VI-a si a VIII-a sunt de acord cu vaccinarea. România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese cauzate de această boală.

Un sondaj de opinie realizat în cadrul Campaniei de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin arată că mai mult de jumătate dintre părinţii fetelor de clasele a VI-a şi a VII-a care au luat o decizie sunt de acord cu vaccinarea. Vaccinul nu este obligatoriu, dar este ferm recomandat de specialişti.

De altfel, România se situează pe primul loc în UE la mortalitatea prin cancer de col uterin, cu un ritm de 6,3 ori mai mare decât în celelate state europene. Cancerul de col uterin atinge femei la vârste din ce în ce mai mici.

Vaccinarea fetelor se va realiza de către medicii şcolari şi cei de familie. Fiecare elevă va fi evaluată înainte de vaccinare, iar după aceea va fi supravegheată minimum 15 minute, pentru a se asigura asistenţa medicală în cazul in care apar probleme.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close