Setul cuprinde 9 analize de bază, printre care sumar de urină şi colesterol. În urma rezultatelor de laborator, medicii vor putea să spună dacă pacienţii suferă de anemii, insuficienţă renală cronică, diabet, dislipidemii, adică tulburări ale metabolismului, sau boli hepatice cronice.
Paşii pe care vor trebui să-i facă un pacient sunt mulţi şi complicaţi. În primul rând, pacientul va trebui să meargă la medic ca să se programeze după ce primeşte acasă scrisoarea cu talonul de analize. La a doua vizită, va completa un chestionar privind stilul de viaţă, după care, cu biletul de trimitere va merge la laboratorul de analize.
Dacă există semne că un pacient suferă de alte afecţiuni, iar prin rezultatele analizelor nu s-a pus un diagnostic clar, medicul de familie scrie o altă trimitere, de data acesta pentru un medic specialist, care să continue investigaţiile. Acest ultim pas nu este cuprins în programul de evaluare a stării de sănătate, astfel că trimiterea este valabilă doar pentru pacienţii care au asigurare.
Antena 3