Noul program este o continuarea a programului ”Masa caldă” care a readus anul trecut copiii în bănci și a prevenit în multe zone din țară abandonul școlar.
Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor. Suportul alimentar nu se acordă pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege, ca zile nelucrătoare.
Până în acest an, elevii din 450 de școli de pe întreg teritoriul țării au beneficiat de programul ”Masă caldă”.
Însă, autoritățile române vor să extindă această măsură la o scară mult mai largă, astfel încât să beneficieze de acest ajutor cât mai mulți elevi.
Programul se va derula în trei variante diferite
Prima varinată constă într-o masă caldă, preparată în școlile în care există cantină cu aviz de funcționare, dar și un spațiu adecvat de servire a mesei.
A doua constă într-o masă caldă furnizată în regim de catering. Pentru această variantă vor trebui să opteze unitățile de învățământ în care nu există cantină.
A treia variantă: elevilor li se va oferi un pachet alimentar, în cazul nu este posibilă asigurarea unei mese calde. Totul, în limita a 15 lei pentru fiecare beneficiar, notează PS News.
Citește și: Sute de elevi învaţă în containere îngheţate, în comuna Schela din Galaţi
Alimente și preparate care vor fi servite elevilor
- ciorbă de legume, supă de pui cu legume,
- ciorbă de văcuţă cu legume,
- legume cu piept de pui la grătar,
- mâncare de mazăre cu piept de pui,
- pilaf cu legume şi ficăţei de pui, piure de morcov cu grătar de pui,
- piure de cartofi,
- salată cu piept de curcan,
- mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor,
- ghiveci de legume cu pui,
- orez cu legume şi pui la tavă,
- sufleu de broccoli cu brânză,
- sandwich cu unt, şuncă, caşcaval şi legume, cu roşii, castravete,
- salată sau sandwich cu piept de pui la grătar,
- pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude precum gogoşar, varză, morcov.