Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo de toamnă: Zile călduroase şi nopţi reci

Prognoza meteo de toamnă: Zile călduroase şi nopţi reci

Prognoza meteo de toamnă: Zile călduroase şi nopţi reci
01 Sep 2008   •   08:42

După o vară caniculară, şi toamna se anunţă la fel: lungă şi caldă. Cel puţin în sudul ţării sunt aşteptate temperaturi de până la 30 de grade Celsius în septembrie, în vreme ce, în octombrie, maximele vor ajunge la 25 de grade, iar în noiembrie la 20. În aceste condiţii, autorităţile se pregătesc să ia măsuri anti-secetă.

Temperaturile medii în luna septembrie vor fi apropiate de valorile normale, dar în regiunile din sud-estul ţării va fi mai cald decât în restul ţării. Aici, temperaturile maxime pot depăşi 30 de grade Celsius, iar în cele mai reci nopţi, minimele pot coborî sub 5 grade. Nu vor lipsi nici ploile, aşteptate în vestul, centrul şi nordul ţării.

Temperaturi ridicate se vor înregistra şi în luna octombrie. În sudul ţării, mercurul termometrelor ar putea urca până la 25°C. Noaptea, în centrul şi nordul ţării, va fi foarte rece. Aceeaşi prognoză şi pentru noiembrie: meteorologii prognozează temperaturi ridicate în sud, dar mai scăzute în vestul ţării.

Temperaturile ridicate ale acestei toamne nu îi bucură pe agricultori, care se aşteaptă la secetă. Singurii care au motive de bucurie sunt iubitorii sporturilor de iarnă, pentru că sezonul de schi ar putea începe încă din noiembrie.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close