Cădere accidentală sau tentativă de suicid. Temperatura elevei de la Buşteni este în continuă creştere
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Gheorghe Bancea, a declarat, marţi, că profesorul Mircea Lascu s-a retras din învăţâmânt în 1993, pentru a se dedica Editurii Gil, pe care a fondat-o în acel an, împreună cu soţia sa.
"Profesorul Mircea Lascu nu mai lucrează în învăţământ, s-a retras în 1993, când a înfiinţat împreună cu soţia sa Editura Gil. S-a retras pentru a se ocupa de acest business, pentru a-l dezvolta. De când sunt eu inspector şcolar general, ISJ Sălaj nu a avut colaborări cu Editura Gil sau Asociaţia Math Time pentru a organiza tabere cu elevi", a declarat Gheorghe Bancea.
ISMB: Tabăra organizată la Buşteni nu are nicio legătură cu unitatea de învăţământ în care învaţă eleva olimpică
De asemenea, fostul şef al ISJ Sălaj Ioan Abrudan, care în 1993 era inspector şcolar, a spus că instituţia pe care a condus-o nu a colaborat cu Editura Gil sau cu Asociaţia Math Time privind organizarea de tabere pentru copii.
"Până anul trecut, când încă eram la conducerea ISJ, instituţia nu a colaborat cu Editura Gil ori Asociaţia Math Time privind organizarea de tabere pentru copii. Nici nu ştiam că face aşa ceva, deşi cunoşteam faptul că profesorul Mircea Lascu are iniţiative prin care să promoveze performanţa copiilor", a declarat Ioan Abrudan.
Potrivit acestuia, Mircea Lascu este un bun dascăl, elevii lui obţinând adesea premii şi diplome în cadrul concursurilor şi competiţiilor şcolare de profil.
"Cred că pentru aceasta i-a dus şi pe copiii aceştia în tabăra din Buşteni. Am înţeles că ar fi făcut tabere cu copii şi în SUA, este un lucru bun să îi încurajezi. Elevii de acum s-au dus la Buşteni pentru a face pregătire la matematică şi nu pentru altceva şi este regretabil tot ce s-a întâmplat în cazul fetei de 13 ani", a declarat Ioan Abrudan.
Elevă olimpică, în stare critică după ce a căzut de la etajul unei vile unde era cazată
El a explicat că, în cazul organizării unei tabere cu copii, responsabilitatea privind siguranţa minorilor revine profesorului însoţitor.
"În asemenea cazuri, de tabere cu copii, depinde foarte mult cine este organizatorul. În plus, profesorul însoţitor devine responsabil de copii de la plecarea în tabără şi până la sosirea acasă. Acum, eu nu ştiu care a fost înţelegerea pentru tabăra din Buşteni, dar principalul lucru la care trebuie să fii atent când este vorba de o tabără cu copii este siguranţa acestora", a spus Ioan Abrudan.