Antena 3 CNN Actualitate Profesorii din Sibiu în grevă, în semn de protest faţă de Guvern

Profesorii din Sibiu în grevă, în semn de protest faţă de Guvern

Profesorii din Sibiu în grevă, în semn de protest faţă de Guvern
12 Noi 2007   •   07:40

Cadrele didactice afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale încep protestele. Greva de avertisment a început în şcolile generale din Sibiu la ora 12.00, iar o oră mai târziu au intrat în greva şi profesorii din licee. Elevii au fost lăsaţi să plece acasă iar orele pierdute din cauza grevei vor fi recuperate. Marţi, protestează cadrele didactice din Caraş-Severin, miercuri, vine rândul celor din Galaţi. Joi, va fi organizată grevă de avertisment la Satu-Mare, iar vineri, în judeţul Timiş.

Sindicaliştii au apelat la această variantă de protest pentru a nu afecta prea mult programul elevilor, dar avertizează că vor declanşa proteste la nivel naţional, dacă nu reuşesc să ajungă la o înţelegere cu Ministerul Educaţiei.

Lipsa unui Contract colectiv de muncă de mai bine de un an şi nerespectarea acordului pentru elaborarea unei legi a salarizării care să elimine discrepanţele între categoriile de bugetari sunt doar două dintre motivele pentru care profesorii declanşează conflictul de muncă. Aceeaşi Federaţie a Educaţiei Naţionale a reuşit să obţină în instanţă salarii de cel puţin 880 de lei pentru membrii săi cu studii superioare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close