Consiliul Județean al Elevilor Constanța consideră inacceptabilă atitudinea profesorilor mai ales acum, când învăţământul la nivel naţional a suferit modificări menite să asigure continuitatea actului educaţional al elevilor în orice condiţii.
"Astfel, aducem în vedere prevederile Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea actelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, dar şi a modificărilor aduse asupra fişei postului cadrului didactic, care menţionează că profesorii au în atribuţii asigurarea continuităţii procesului didactic prin intermediul tehnologiei şi al internetului”, se precizează în comunicatul emis de Consiliul Județean al Elevilor Constanța
Elevii consideră că profesorii au un rol foarte important în continuarea actului educaţional şi se aşteaptă ca dascălii să fie împlicaţi şi să se adapteze situaţiei actuale.
"Practic, luând în considerare situația în care ne aflăm, în care procesul educațional trebuie să se mute în spațiul online pentru a proteja sănătatea tuturor actorilor implicați, este imperioasă implicarea profesorilor și a elevilor în desfășurarea orelor online, astfel încât să nu se înregistreze lacune în învățare, iar educația să poată continua în parametri optimi”, mai transmite CJE Constanța în comunicatul de presă.
Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, Silviu Morcan spune că „astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemență predarea în mediul online și privează accesul la educație a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate și sancționate de către direcțiune”.
Preşedintele CJE are două optiuni pentru profesorii care continuă să refuze şcoala online
"Un profesor care nu vrea să transpună în spațiul virtual conținuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opțiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârșitul pandemiei, fie își dă demisia din învățământ”, se mai arată în comunicatul CJE Constanţa