Antena 3 CNN Actualitate Profesorii copiază mai ceva ca elevii

Profesorii copiază mai ceva ca elevii

Profesorii copiază mai ceva ca elevii
17 Iul 2007   •   08:12

Cel puţin 60 de profesori au încercat să copieze la examenul de titularizare. Unii cu fiţuici, alţii cu telefonul sau MP3 Player-ul. Ministerul Educaţiei a ajuns la concluzia că numărul profesorilor care au încercat să fraudeze concursul este aproape acelaşi cu cel al elevilor prinşi cu fiţuici. Doi în Vrancea, unu în Constanţa, patru în Giurgiu, trei în Bucureşti - aproape în toate zonele ţării profesorii au încercat să fenteze. Au fost însă prinşi şi daţi afară din examen.

La copiat au ales metoda cea mai simplă: fiţuica. Aveau şi de ce. Ştiau din anii precedenţi că subiectele nu vor fi deloc uşoare. Cei mai mulţi s-au încurcat când au explicat cum se predă materia.

Pentru mulţi dintre candidaţi, examenul de titularizare a fost în premieră. Veniţi de pe băncile facultăţii, concursul li s-a părut extrem de greu.

Şi anul acesta bătălia a fost mare. Peste 48.000 de aspiranţi la un post de profesor au dat luni examen de tilularizare pe 11.000 de locuri. Concurenţa cea mai mare a fost la română, matematică şi fizică. Puţini au ales engleza şi informatica.

EXAMENUL DE TITULARIZARE 2007 - VEDEŢI SUBIECTELE ŞI BAREMELE

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close