Antena 3 CNN Actualitate Profesorii cer un cod etic numai al lor

Profesorii cer un cod etic numai al lor

Profesorii cer un cod etic numai al lor
05 Iun 2007   •   19:19

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ ?Spiru Haret? şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ doresc adoptarea unui cod etic al cadrului didactic. Reprezentanţii celor două federaţii sindicale consideră că este absolut necesară negocierea, în regim de urgenţă, a unui asemenea cod, astfel încât acesta să intre în discuţia Parlamentului împreună cu pachetul legislativ din domeniul învăţământului. ?Federaţia Sindicatelor din Învăţământ 'Spiru Haret' şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ remarcă faptul că, în ultimele zile, opinia publică din România acordă o atenţie deosebită unui caz tragic petrecut în Bucureşti - sinuciderea unui elev de 18 ani în urma unei relaţii afective cu un cadru didactic, profesor de limba română?, se arată în comunicatul federaţiilor.

Semnatarii comunicatului afirmă că aprecierile defavorabile făcute la adresa tuturor cadrelor didactice din România sunt ?exagerate şi tendenţioase?. ?Într-adevăr, sunt multe probleme de rezolvat pentru ca şcoala românească să-şi capete statutul de eficienţă, dar, în acelaşi timp, sunt mii de profesori cu rezultate excepţionale, sunt zeci de mii de dascăli care acceptă condiţiile dificile de muncă şi salariale din dragoste pentru această profesie?, susţin cele două federaţii.

Federaţia Educaţiei Naţionale a solicitat marţi, într-o scrisoare adresată ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, adoptarea unui cod etic care să fie aplicabil întregului personal din învăţământ, nu numai cadrelor didactice.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close