"În cursul anului 2011, noi am avut o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă referitoare la câştigarea unor drepturi salariale, în baza legii 221/2008. În baza unei ordonanţe aceste drepturi au fost eşalonate. În anul 2012 noi trebuia să primim 5% din valoarea titlului executoriu. Am încercat să ajungem la înţelegere, conducerea a fost înştiinţată, dar nu s-a putut. Astfel, a trebuit să apelăm la executorul judecătoresc pentru că altă cale nu a existat. (...) Noi am mers la ministerul Educaţiei (...) şi s-a ajuns la concluzia că trebuie să primim aceşti bani până în 14 februarie", a declarat preşedintele Sindicatului din Învăţământul Superior Didactic, Didactic Auxiliar şi Nedidactic din Universitatea "Valahia", Elena Ciungu, potrivit Mediafax.
Marţi, conturile Universităţii Valahia din Târgovişte au fost blocate, după ce sindicatul a câştigat în instanţă acordarea unor drepturi salariale către cele aproximativ 350 de cadre.
Luni, reprezentanţii Sindicatulului Alma Mater din Universitatea Valahia din Târgovişte declarau că există o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă privind acordarea unor drepturi salariale în baza legii, pentru cele aproximativ 350 de cadre didactice şi nedidactice ale universităţii.
Universitatea Valahia din Târgovişte este executată silit de propriile cadre didactice, pentru o datorie de 400.000 de lei, sumă ce reprezintă o mică parte din restanţele salariale pe care profesorii le au de primit.
Profesorii de la Universitatea din Târgovişte sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit tranşa de 5% din salariu, pentru anul 2012, susţin sindicaliştii Alma Mater.
Conform unei ordonanţe promulgate în urmă cu patru ani, angajaţii universităţii urmau să primească un salariu mai mare cu 50%.