Antena 3 CNN Actualitate Profesorii stau la cozi mari, ca să se vaccineze contra COVID. Cum explică dr. Valeriu Gheorghiţă

Profesorii stau la cozi mari, ca să se vaccineze contra COVID. Cum explică dr. Valeriu Gheorghiţă

Milena Niță
1 minut de citit Publicat la 13:06 26 Feb 2021 Modificat la 13:07 26 Feb 2021
o_1evf0443h1ia4tk54fj12dh14obb.jpg

"Sunt doi factori care au generat acest timp de aşteptare crecut, din ce am primit explicaţii de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. 

Practic, nu s-a transmis tuturor cadrelor didactice intervalul orar când să se prezinte şi atunci ei au venit dis de dimineaţă la centrul de vaccinare.

Gheorghiţă: Mulţi profesori au mers azi la vaccinare, că urmează week-endul

În al doilea rând, înţeleg că a fost o exprimare a voinţei lor, pentru că de mâine este week-end şi au dorit să se vaccineze mai multe persoane.

Din punctul nostru de vedere, capacitatea centrului de vaccinare de la Romexpo este una foarte mare şi se poate prelua fiecare persoană, singurul inconvenient e timpul de aşteptare foarte crescut", a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, vineri, la Antena 3.

În ce priveşte timpul mediu de aşteptare pentru imunizare, medicul vorbeşte şi de intervale care ajung la o oră.

Dr. Gheorghiţă: Timpul mediu de aşteptare, 30-60 de minute

"Timpul mediu de aşteptare e de 30-60 de minute, de aceea e bine să respectăm intervalul orar la care suntem programaţi", a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Un an de la primul caz de COVID-19 înregistrat în România

Astăzi se împlineşte un an de la primul caz de COVID-19 înregistrat în România, iar de atunci şi până acum, ţara noastră a depăşit pragul de 20.000 de decese. 

În urmă cu exact 365 de zile, România a înregistrat primul caz de infectare cu virusul ucigaş Sars CoV-2. Pe 26 februarie 2020, autorităţile anunţau că un tânăr de 26 de ani din Gorj, asimptomatic, este pacientul cu numărul 1 din ţară. 

Din acel moment, vieţile tuturor s-au schimbat complet. Iar astazi, la un an de la debutul pandemiei cu restricţii şi multe reguli, suntem la răscruce: specialiştii vorbesc despre valul al treilea, în acelaşi timp însă vine speranţa numită vaccin.

×
x close