Antena 3 CNN Actualitate Profesorul virtual, care nu îţi permite să trişezi la examen, a fost inventat de un student din Braşov

Profesorul virtual, care nu îţi permite să trişezi la examen, a fost inventat de un student din Braşov

Ioana Mircea
1 minut de citit Publicat la 12:11 15 Mai 2023 Modificat la 12:18 15 Mai 2023
New Project (1)
Profesorul virtual care nu îţi permite să trişezi la examen a fost inventat de un student din Braşov Sursa foto: Radio România Brașov FM

Fabian Pavel Velicea este studentul care a creat profesorul virtual ce nu le permite celor care susţin un examen în domeniul IT, să trișeze la examen.

Fabian este student în anul II, la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania. După luni bune de muncă și verificări acesta a reuşit să realizeze programul de examen securizat cu generare de cerințe pe loc, cu ajutorul Chat GPT.

Deocamdată acesta este aplicabil doar celor din domeniul calculatoarelor, pentru că, în fapt, este un sistem pentru examenele Java.

”Eu m-am folosit de platforma Open AI Playground ca să îmi creez un script care se folosește de modelul GPD 3, momentan varianta Legacy, care este puțin mai veche, dar este la fel de bună, astfel că i-am dat chat-ului să genereze un domeniu. Pe baza domeniului să genereze un fișier de date, ca și cum ai un document în care ai titlul, nume autor, data publicării și așa mai departe. Iar mai apoi, cum am menționat, acel tipar”, a spus Fabian Pavel Velicea.

Citeşte şi: El este robotul Ro2D2 creat de echipa de robotică din Ploieşti şi premiat la campionatul mondial din SUA

În momentul în care studentul ajunge în fața calculatorului, trebuie să-și introducă datele, care sunt securizate, apoi este întâmpinat de un tutorial, în care îi sunt explicate detaliile de care are nevoie.

”Conform profesorului meu, accesul la internet ar trebui să fie permis în timpul examenelor de programare deoarece un programator în viața de zi cu zi nu le știe chiar pe toate, iar navigatul pe internet pentru a căuta, spre exemplu metode de rezolvare a unor probleme ce pot apărea în cod și pentru a face research pe diferite teme, e perfect normal. Eu am reușit să blochez cu succes accesul la site-uri de tip ChatGPT, rețele de socializare și orice fel de altă inteligență artificială ce pot genera cod.

Prin urmare, comunicarea prin rețele de socializare sau prin orice alte medii este total blocată în timpul examenului”, a mai completat tânărul, potrivit radiobrasovfm.ro.

 

×
x close