Antena 3 CNN Actualitate Profesor exemplu: A renunţat la un salariu de multinaţională pentru a-i învăţa pe elevi să vorbească româneşte

Profesor exemplu: A renunţat la un salariu de multinaţională pentru a-i învăţa pe elevi să vorbească româneşte

Profesor exemplu: A renunţat la un salariu de multinaţională pentru a-i învăţa pe elevi să vorbească româneşte
01 Dec 2013   •   09:49

Pentru o tânără profesoară din Cluj-Napoca, pasiunea pentru meserie şi dragostea pentru copii este mai puternică decât orice.
Parcurge, zilnic, 50 de kilometri ca să ajungă la o şcoală din Munţii Apuseni, unde predă română. Şi alţi 50 de kilometri înapoi spre casă.

Pentru profesoara de română de la şcoala din Mărişel, ziua începe la 5 dimineaţa. Şoselele sunt încă pustii când ea porneşte la drum. Un drum de 50 de kilometri, pe care îl face în fiecare zi.

Dar drumul lung nu o face să dea nici măcar un pas înapoi, pentru că aceasta a fost alegerea ei. Ca să fie profesoară, Mirela Miron a renunţat la o slujbă bine plătită dintr-o companie multinaţională.

"Vine o vârsta la care îţi schimbi sistemul de valori şi nu-ţi mai doreşti, ca la 20 de ani, un salariu bun, o maşină şi un loc confortabil. Ci îţi pui întrebarea: care e rostul tău? Eu mi-am pus întrebarea asta la 30 de ani", a spus profesoara Mirela Miron.

Şi răspunsul a fost simplu: şi-a dorit să predea, chiar dacă are un salariu de numai 1.000 de lei. Îi place mult ceea ce face, iar o colegii o apreciază şi ei şi speră să nu plece peste câţiva ani, aşa cum au făcut alţi dascăli înaintea ei.

×
Subiecte în articol: profesoara
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close