Anumite alimente, adesea denumite „alimente pentru creier”, sunt deosebit de bogate în nutrienţi cunoscuți pentru menținerea funcțiilor cognitive. Iată câteva alimente care aduc beneficii creierului.
"Cea mai bună carne este carnea slabă de curcan. Puţină slănină face bine, iar ceapa roşie este formidabilă. Nuci, mango și spanacul. Acestea din urmă sunt antioxidanți și se duc în creier și mai fac ceva.
Dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși între noi care deschide căile optimismului. (...)
Creierul are niște părți care trebuie menajate ca el să poată funcționa. Creierul trebuie odihnit şi lăsat să se refacă. Una este să dormi alta e să refaci creierul.
Mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde, uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața. Toate astea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului.
Aer curat, apă cât mai curată, mișcarea, înviorarea. Știți că mișcarea mișcă întreg organismul. Se produce ca la locomotivă.
Este o zonă în creier care pornește. De dimineață și creierul are o funcționalitate.
Deci există cei care stau lipiți de scaun și numai la televizor își reduc existența", a spus prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3 CNN.