Antena 3 CNN Actualitate Produse cancerigene, vândute pe Shein și Temu. Nivelurile substanțelor chimice erau depășite de 200 de ori

Produse cancerigene, vândute pe Shein și Temu. Nivelurile substanțelor chimice erau depășite de 200 de ori

temu cumparaturi
Produse cancerigene, vândute pe Shein și Temu. Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    16 Aug 2024   •   16:09

Mai multe produse de pe Shein și Temu au fost scoase de la vânzare după ce au fost declarate cancerigene.

În urma unui control, autoritățile din Seul au descoperit că o parte dintre acestea conțineau niveluri de substanțe chimice chiar și de peste 200 de ori mai mari decât limita legală.

De exemplu, un anumit tip de sandale vândute de Temu avea un nivel de plumb de peste 11 ori mai mare decât limita admisă. Iar o parte dintre pantofii de pe Shein conțineau un nivel uriaș de substanțe chimice care fac plasticul mai flexibil.

„După ce am primit o notificare de la guvernul din Seul, am lansat imediat o anchetă internă”, a declarat un purtător de cuvânt de la Temu pentru AFP, citat de lemonde.fr.

„Am eliminat rapid aceste liste de produse de pe piața noastră globală și ne îmbunătățim sistemele și îndrumările pentru comercianți pentru a ne asigura că respectă standardele de siguranță și reglementările locale”, a adăugat el. 

„Produsele care depășesc limita legală sunt produse care intră direct în contact cu corpul, precum sandalele din piele și pălăriile, așa că cetățenii ar trebui să acorde o atenție deosebită”, a declarat Kim Tae-hee, un oficial din Seul.  

„Guvernul din Seul va continua să efectueze periodic teste de siguranță și să facă publice rezultatele”, a adăugat el.

În aprilie, Uniunea Europeană a adăugat Shein pe lista de firme online care sunt suficient de mari pentru a se supune unor reguli de siguranță mai stricte, inclusiv măsuri de protejare a clienților împotriva produselor nesigure, în special a celor care ar putea fi dăunătoare minorilor.

 

×
Subiecte în articol: shein Temu aliexpress cancerigen
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close