Instanţa supremă a judecat, miercuri, recursul făcut de procurorul Maximilian Bălăşescu împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de respingere a cererii lui privind eliberarea provizorie sub control judiciar.
Avocaţii procurorului Bălăşescu au arătat instanţei că toate actele de urmărire penală efectuate în acest caz au fost finalizate. Aceştia au precizat că procurorii anticorupţie i-au prezentat lui Bălăşescu actele de urmărire penală ca urmare a finalizării cercetării în acest dosar.
Avocaţii au spus că procurorul Maximilian Bălăşescu nu mai poate influenţa la acest moment ancheta, în condiţiile în care toate probele au fost securizate şi administrate de către procurori. Ei au cerut eliberarea din arest a lui Maximilian Bălăşescu şi judecarea acestuia în stare de libertate.
În replică, procurorul de şedinţă a arătat că faptele de care este acuzat Maximilian Bălăşescu sunt grave, privite prin prisma calităţii sale de magistrat, astfel că se impune menţinerea măsurii arestării preventive a acestuia.
În ultimul cuvânt, Bălăşescu le-a arătat judecătorilor că a muncit "enorm de mult" la dosarul vrăjitoarelor, crezând că acest caz îl "va readuce în viaţa juridică".
Instanţa supremă a rămas în pronunţare, urmând să decidă dacă Maximilian Bălăşescu va fi cercetat în libertate sau dacă va fi eliberat din arest.
Procurorul Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Ilfov, a fost reţinut pentru că ar fi cerut 300.000 de euro de la un denunţător, pentru a-l cerceta pe acesta într-un dosar disjuns în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.