Antena 3 CNN Actualitate Procurorul Sântion a dat în judecată DGA

Procurorul Sântion a dat în judecată DGA

Procurorul Sântion a dat în judecată DGA
07 Noi 2007   •   14:35

Procurorul Marian Sîntion a dat în judecată Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul de Interne al cărei şef a fost şi cere restituirea a peste 40.000 de lei, plus dobânda legală, bani pe care i-ar fi cheltuit pentru a cumpăra diverse bunuri sau pentru a susţine anumite activităţi în instituţia pe care a condus-o în perioada 2005-2007. În acţiunea intentată, procurorul spune că instituţia nu avea bani pentru activităţi operative şi a acoperit din banii personali aceste neajunsuri. Şi a depus la dosar chitanţe şi facturi fiscale. Printre bunurile cumpărate: plicuri, tonnere şi cartuşe pentru imprimante, CD-uri, mape, plachete de catifea, cărţi şi programe pentru subordonaţi, autocolante cu sigla instituţiei, drapelul instituţiei şi mărţişoare, peste 500 la număr.
Procurorul Marian Sîntion a demisionat, la începutul lunii martie, din funcţia de şef al Direcţiei Anticorupţie din minister şi l-a acuzat pe ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga, că ar fi făcut presiuni asupra sa, pentru a muşamaliza un caz aflat în anchetă.

Numit consilier al actualului ministru de interne, Sântion a pierdut postul acum câteva zile după ce a cerut investigarea filajului la care ar fi fost supus în ultima vreme. Ministrul de interne a declarat că renunţa la consilierul său pentru că a mediatizat excesiv această problemă, afectând imaginea ministerului de interne.

Antena 3



×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close