Antena 3 CNN Actualitate Procurorii deţin înregistrări cu Remeş "Împăratul"

Procurorii deţin înregistrări cu Remeş "Împăratul"

Procurorii deţin înregistrări cu Remeş "Împăratul"
09 Oct 2007   •   11:18

Procurorii anticorupţie deţin mai multe înregistrări video în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Mureşan, dar şi cu fostul ministru care, într-o discuţie ulterioară cu Gheorghe Ciorbă, recunoaşte faptul că în plic se aflau 15.000 de euro. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Mureşan este filmat când primeşte de la Ciorbă un plic şi o foaie de hârtie pe care, în stradă, omul de afaceri scrie ceva. După câteva minute se despart, iar Mureşan revine în local, unde-i cere lui Remeş să-şi deschidă geanta. Între ei are loc un scurt dialog, ambiguu, în care Remeş lasă să se înţeleagă că acceptă banii, iar Mureşan îl sfătuieşte ca mai bine să-i primească acasă.

Într-o altă înregistrare video, Mureşan vorbeşte cu denunţătorul Gheorghe Ciorbă într-o cameră. La începutul convorbirii, Ciorbă i se plânge lui Mureşan de faptul că i s-a stricat maşina, iar amândoi consimt să-şi închidă telefoanele mobile pentru a nu fi ascultaţi.

Mureşan insistă asupra unui telefon fix aflat în cameră, despre care iniţial cere să fie scos din priză, iar apoi să fie scos de tot din cameră. Discuţia este recentă şi are loc după ce Mureşan a aflat că este în atenţia procurorilor anticorupţie. Odată rezolvată problema telefonului fix, cei doi încep să vorbească, Mureşan sfătuindu-l pe Ciorbă ce anume să spună procurorilor. În discuţia celor doi, Remeş este denumit "Împăratul".

Mureşan opinează asupra probelor pe care procurorii le-ar putea avea împotriva sa şi îi spune lui Ciorbă cum anume să motiveze şi "ploconul" în palincă şi carne, lăsat de cei doi la locuinţa din Baia Mare a lui Traian Remeş, conform Mediafax.

Atunci când Mureşan îşi pune problema că procurorii ar avea înregistrarea momentului în care plicul de la Ciorbă ajunge la Remeş, Ciorbă vorbeşte clar despre cei 15.000 de euro. Mureşan îi face semn să tacă şi îi desenează cu degetul prin aer, vorbind în şoaptă, spunând: "Despre astea nu vorbim".

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close