Antena 3 CNN Actualitate Procurorii au pus sechestru pe averile lui Locic şi Căşuneanu

Procurorii au pus sechestru pe averile lui Locic şi Căşuneanu

Procurorii au pus sechestru pe averile lui Locic şi Căşuneanu
05 Mai 2010   •   11:27

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat miercuri dimineaţă la DNA pentru noi audieri în cazul senatorului Cătălin Voicu. Locic este cercetat în acelaşi dosar pentru fapte de corupţie. El a declarat că nu ştie motivul pentru care a fost chemat de procurorii anticorupţie.

Procurorii au decis între timp instaurarea sechestrului asigurator pe o parte din averile lui Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Acesta din urmă şi-a deschis un cont de 200.000 de euro pe care procurorii au instituit sechestru. Banii i-ar fi dat senatorului Cătălin Voicu pentru ca acesta să-i obţină o soluţie favorabilă în dosarul în care încerca să câştige o licitaţie. E doar o mică parte din averea lui Căşuneanu, estimată la aproape 280 de milioane de euro.

În cazul lui Marius Locic, este vorba despre 30.000 de euro. Şi aceşti bani, susţin anchetatorii, ar fi fost oferiţi senatorului Voicu pentru ca acesta să-i închidă dosarul în care era cercetat penal pentru înşelăciune. Marius Locic este ceva mai jos în topul bogaţilor ţării, cu o avere estimată la 15 milioane de euro.

Marius Locic a fost eliberat pe 12 aprilie, alături de judecătorul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu după ce un complet de nouă judecători de la Curtea Supremă a decis ca aceştia să fie judecaţi în libertate.

În ultima perioadă mai multe persoane au fost audiate în calitate de martori în dosarul Cătălin Voicu. Printre aceştia preşedintele Senatului, Mircea Geoană şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz. Potrivit lui locic, l DNA vor mai fi audieri miercuri.

La DNA este audiată miercuri şi vicpreşedinta ÎCCJ, Lidia Bărbulescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close