Antena 3 CNN Actualitate Procesul lui Omar Hayssam a fost amânat

Procesul lui Omar Hayssam a fost amânat

Procesul lui Omar Hayssam a fost amânat
22 Feb 2007   •   11:26
UPDATE: Procesul în care Omar Hayssam este acuzat de fapte de terorism va continua cu acelaşi judecător. Instanţa a respins cererea de recuzare a completului, înaintată de avocatul lui Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei 3 jurnalişti răpiţi în Irak. La termenul de joi, avocaţii lui Omar Hayssam şi ai lui Ovidiu Ohanesian au solicitat mai multe probe. Apărătorul omului de afaceri sirian a cerut în mod expres audierea lui Mohamad Munaf, arestat şi condamnat în Irak. Următorul termen în proces este 22 martie.

În procesul în care Omar Hayssam este acuzat de terorism, avocatul jurnalistului Ovidiu Ohanesian l-a recuzat, joi, pe judecătorul Curţii de Apel Bucureşti. La acest termen a fost constatată lipsa de procedură în legătură cu citarea lui Omar Hayssam, Marie Jeanne Ion şi Sorin Mişcoci, situaţie în care nu pot fi administrate probe. Avocatul lui Ohanesian a vrut să depună la dosar o serie de acte şi să ceară audierea a patru martori, însă instanţa nu luat în discuţie aceste solicitări. Astfel, şedinţa de judecată a fost suspendată pentru a se stabili dacă magistratul Sofica Dumitraşcu va judeca în continuare acest dosar.

Înainte de revocarea judecătorului, avocaţii lui Hayssam au declarat că ar exista, în audierea prin videoconferinţă a lui Mohammad Munaf, un proces-verbal, din 18 noiembrie 2006, din care se înţelege că acesta şi-a schimbat declaraţiile şi că martorii din Irak au dat declaraţii sub presiune, situaţie în care au instistat pentru audierea lui Munaf prin comisie rogatorie. Avocaţii au mai susţinut că de la avocatul din Irak al lui Munaf a venit o adresă în care se spune că autorităţile irakiene au făcut demersurile pentru comisia rogatorie, în 14 decembrie 2006, dar că nu s-a putut din cauza autorităţilor române.

Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi în 28 martie 2005, în Irak, fiind ţinuţi ostatici 55 de zile.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close